14 Eylül 2010 Salı

Adana Nüfusu Günden Güne Beliriyor




Geçtiğimiz günlerde Adana Belediye Meclisi Encümen Üyesi Abdurrahim Aygünoğulları ve Beyoğlu Belediyesi Genel Sekreteri Vedat Morgül arasında geçen konuşma olay yarattı.


Aygünoğullar'ından sert açıklama: Alın bu çocuğu buradan.


İstiklal Caddesi'nin ünlü isimlerinden Onur Aygün'ün bayram ziyaretiyle "anamgillerin yanına gidiyom, gelicem" sözlerinin ardından Beyoğlu sokaklarına geri dönmeyen Onur Aygün'e Beyoğlu yerine tepki Adana'dan geldi.


Aygünoğulları: Anaların yüreği yanıyor.


Adana'daki genç nüfusun 15 gündür eve girmediğinden yakınan Adana genç nüfusu anneleri, aynı zamanda çocuklarının ara ara belirdiğini de açıkladı.


Nüfüs bir inip bir çıkıyor


2.062.226 rakamına sahip Adana nüfusunun, gün aşırı sayımlarında nüfusun %50'lere kadar düşüp çıktığı gözlemlendi. Bunun üzerine sorun Adana'da sıla hasreti gideren Onur Aygün'ün nüfusa etkisi olarak tespit edilirken, Encümenin; "Onur Aygün gençleri kötü etkiliyor, Adana gençleri her geçen gün daha çok beliriyor" açıklamaları da gündemi derinden sarstı.


Olay Milli Eğitim'e kadar gitti


Milli Eğitim Müdürü Rıfat Sarıbaş, bu durumun Adana İli ve komşu illerdeki ilköğretim okullarının müfredatına "Onur Belirmesinin Nüfusa Etkisi" konusuyla girmesi gerektiğini bildirdi. Bunun üzerine eğer durum böyle devam ederse Adana Karayolları Müdürlüğü, şehrin girişine Adana'nın an be an değişen nüfusunu gösteren dijital ışıklı bir tabela yaptırmak zorunda kalacağını açıklandı.





1 yorum: